april 22, 2021

Hobaho by Dümmen Orange viert 100-jarig bestaan

Hobaho by Dümmen Orange vierde op 19 april het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Vanuit Lisse leidde presentator Krijn Schuitemaker een speciale jubileum-talkshow die de Hobaho-medewerkers via een livestream thuis konden volgen. Voor deze gelegenheid ontvingen alle medewerkers vooraf een feestpakket.

 

Burgemeester Lies Spruit van Lisse bracht als eerste haar gelukwensen over aan algemeen directeur Foeke Gardenier en zijn collega’s. Ze gaf aan trots te zijn op de aanwezigheid van Hobaho in Lisse: ‘Een toonaangevende onderneming in de bollenindustrie, die continu bezig is met verbetering en vernieuwing.’

Hugo Noordhoek Hegt, CEO van de Dümmen Orange groep, nam als tweede gast plaats aan de talkshowtafel. Ook hij feliciteerde Hobaho van harte en gaf aan dat bloembollen een waardevolle aanvulling zijn op het productportfolio van Dümmen Orange. De stappen die Hobaho zet op het gebied van resistentieveredeling en het verkorten van de veredelingscyclus van tulpen maken hem bijzonder trots.

Als cadeau overhandigde hij een door kunstenares Kiek Bangert gemaakte bronzen tulp. Dit kunstwerk zal een plek krijgen in de ontvangsthal van Hobaho.

 

Directeur Foeke Gardenier stond vervolgens stil bij de kracht van het Hobaho-team: ‘De gedrevenheid en loyaliteit zijn geweldig.’ Sam van Egmond, Directeur Bemiddelen, belichtte het belang van Hobaho’s verbondenheid met haar klanten.

Als speciale talkshowgasten waren oudgedienden Joop Zwetsloot, Piet Goemans en Henk Hoogervorst uitgenodigd. Zij schreven een historisch boek over 100 jaar Hobaho en vertelden aan tafel hun persoonlijke verhaal over hun tijd bij het bedrijf.

Bemiddelaar Marcel Noppen – zelf bijna 37 jaar werkzaam bij Hobaho – sloot de talkshow af met een humoristische ode aan het beroep bemiddelaar.