januari 11, 2023

Exclusieve samenwerking met Cacti Youngplants voor Sticculents®

Foto van links naar rechts: Edwin van den Nieuwendijk (Dümmen Orange), Freek Tromp (Dümmen Orange), Wander Tuinier (Cacti Youngplants), Hugo Noordhoek Hegt (Dümmen Orange), Pieter Koen (Cacti Youngplants).

 

Dümmen Orange en Cacti Youngplants gaan exclusief samenwerken bij het produceren en vermarkten van Sticculents®. Dümmen Orange neemt daarbij de veredeling en productie van de planten voor zijn rekening. Cacti Youngplants verzorgt de assemblage en alle commerciële activiteiten richting de markt.

Sticculents® zijn succulenten – zoals Echeveria, Haworthia en Crassula – die middels een gepatenteerde connector geschikt zijn voor verwerking in snijbloemencreaties. Met een uiteenlopend assortiment (succulenten)soorten en verschillende steellengtes zijn ze een verrassende eyecatcher in elk bloemenarrangement. De Sticculents® zijn onlangs geïntroduceerd en winnen snel aan populariteit onder bloemisten en boeketterieën.

‘Deze samenwerkingsovereenkomst biedt Dümmen Orange ruimte om zich volledig te kunnen concentreren op de productie van het uitgangsmateriaal,’ zegt Freek Tromp, Managing Director Tropicals van Dümmen Orange. ‘En dat is precies waar onze kracht ligt, als veredelaar in het succulentensegment.’

‘Het marktpotentieel van Sticculents® is wereldwijd heel groot,’ aldus Wander Tuinier, oprichter van Cacti Youngplants B.V. ‘Succulenten zijn erg populair en die populariteit zal alleen nog maar groeien door diversificatie van het aanbod. In deze vorm, als Sticculents®, verruimen we ons aanbod richting de markt en bieden we nóg meer mogelijkheden om deze veelzijdige planten te gebruiken, in dit geval als extra twist in boeketten.’

Het uitgangsmateriaal voor Sticculents® wordt door Dümmen Orange geleverd vanuit de productielocatie in Zimbabwe. Dit land kent het perfecte klimaat voor de teelt van robuuste succulentenstekken en planten. Deze kunnen afgeteeld kunnen worden als potplant, of via Cacti Youngplants als Sticculents® in de markt worden gezet.

 

 

Sticculents® : een twist in elk boeket.