mei 23, 2024

Dümmen Orange verwelkomt Anthony Christiaanse als CEO

Dümmen Orange heeft Anthony Christiaanse benoemd als nieuwe Chief Executive Officer. Christiaanse volgt Hugo Noordhoek Hegt op, die Dümmen Orange sinds 2019 heeft geleid. Noordhoek Hegt blijft nauw betrokken bij het bedrijf als lid van de Raad van Commissarissen.

 

Daarnaast wordt Carola de Bie gepromoveerd tot Chief Financial Officer. Zij is momenteel Head of Group Control. De Bie volgt de huidige CFO Arjan Kaaks op, die na vijf jaar heeft besloten het bedrijf te verlaten en andere wegen in te slaan.

 

Anthony Christiaanse trad in januari van dit jaar toe tot de Executive Committee van Dümmen Orange. Daarvoor werkte hij in senior managementposities bij vooraanstaande internationale bedrijven zoals Unilever, Chiquita, Aviko en Vion. Zijn carrière in de food- en agro-industrie beslaat meer dan 30 jaar.

 

Anthony Christiaanse: "Hugo heeft Dümmen Orange door turbulente tijden geloodst, waaronder COVID en de energiecrisis in 2022. Daarvoor wil ik hem hartelijk bedanken. Hij laat een bedrijf achter dat veel meer gefocust is dan een paar jaar geleden. Ik wil ook mijn dank uitspreken aan Arjan Kaaks, die een cruciale rol heeft gespeeld bij het opbouwen van de wereldwijde Dümmen Orange organisatie en aanzienlijk heeft bijgedragen aan de verbetering van de ondersteunende functies van het bedrijf."

 

Nieuwe eigenaren nemen het over van meerderheidsaandeelhouder BC Partners

 

Daarnaast kondigt Dümmen Orange aan dat de financieringspartners van het bedrijf een consensuele herstructurering zijn overeengekomen, waarbij een consortium van huidige kredietverstrekkers (ICG, J.P. Morgan Asset Management, Neuberger Berman, Tresidor en Triton Debt Opportunities) de nieuwe eigenaren van het bedrijf worden. Fondsen geadviseerd door BC Partners, de meerderheidsaandeelhouder sinds 2015, blijven een minderheidsinvesteerder.

 

Als onderdeel van de deal zullen de nieuwe eigenaren aanvullende financiering verstrekken om een solide balans te realiseren. Een substantiële injectie van nieuw kapitaal zal een stevige financiële basis bieden voor het bereiken van de ambitieuze doelstellingen van Dümmen Orange in de komende jaren.

 

Een meer gefocuste strategie

 

In de sterk gefragmenteerde sierteeltmarkt implementeert Dümmen Orange een meer gefocuste strategie. Het bedrijf streeft ernaar zijn leidende positie te versterken in marktsegmenten waarin het al kerncompetenties en een hoog niveau van expertise heeft.

 

Anthony Christiaanse is enthousiast over de strategische agenda van het bedrijf en de ambitie om de positie als toonaangevende sierteeltveredelaar en –vermeerderaar te behouden en verder uit te bouwen. "Ik kijk ernaar uit om dit geweldige, innovatieve bedrijf te leiden,” aldus Christiaanse. “Dümmen Orange blijft zich inzetten voor het bevorderen van sterke partnerschappen binnen de sector en voor het leveren van innovatieve, hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten, waardoor de beste productiekwaliteit van startmateriaal wordt gegarandeerd. Deze pijlers staan centraal in onze missie om topkwaliteit te leveren aan onze klanten en partners, en hen te helpen hun bedrijf te laten groeien.”