april 15, 2021

Dümmen Orange vertrouwt verkoop eindproducten rozen en gerbera’s toe aan L&M Group

Dümmen Orange, wereldwijd toonaangevende veredelaar en vermeerderaar van hoogwaardige bloemen en planten, en het Nederlandse bloemenbedrijf L&M Group hebben een handelsovereenkomst gesloten. Vanaf 19 april neemt L&M Group de verkoop van de eindproductie van rozen en gerbera's over van de snijbloemenkassen van Dümmen Orange in De Kwakel (NL). Deze samenwerking komt telers, retailers en bloemisten ten goede, aangezien L&M Group een totale marktoplossing biedt voor de gehele snijbloemenmarkt in Europa. Dümmen Orange zal hun marktinzichten weer gebruiken bij het verder ontwikkelen en selecteren van rassen met een hoge sier- en marktwaarde die voldoen aan de behoeften en wensen van telers en retailers.

Samenwerking Dümmen Orange en L&M Group
Het familiebedrijf L&M Group heeft zes complementaire divisies die alle marktsegmenten in de detailhandel en groothandel bedienen. Sven Aertssen, managing director L&M Group over deze nieuwe samenwerking: “We zijn erg trots op deze overeenkomst met Dümmen Orange en het overnemen van de verkoop van hun eindproducten, aangezien we sterk geloven in deze zogenaamde‘ achterwaartse integratie ’. We zetten een vrij eenvoudige maar duurzame supply chain op voor de komende jaren, die zorgt voor een transparante stroom van teler naar de consument. We zijn verheugd dat we dit totaalpakket nu kunnen aanbieden aan alle klanten op de Europese markt die geïnteresseerd zijn in het kopen van de prachtige rozen en gerbera’s van Dümmen Orange."

Reinoud Hagen, Managing Director Cut Flowers Dümmen Orange over deze strategische samenwerking met L&M Group: “We vertrouwen de verkoop van onze eindproducten in rozen en gerbera's volledig toe aan L&M Group en we zijn er zeker van dat dit strategische partnerschap onze klanten alleen maar positief zal beïnvloeden. Doordat we onze directe verkoopactiviteiten terugtrekken van de bloemenveiling, brengen we meer duidelijkheid in de markt over onze kernactiviteiten en de focus op onze veredelingscapaciteiten. En met de marktkennis van L&M Group kunnen we continu betere, mooiere bloemen ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van onze wereldwijde klanten. We zetten al onze andere activiteiten voort in de kassen en showtuin in De Kwakel (NL) en garanderen onze klanten dezelfde hoogwaardige planten en diensten die ze van ons gewend zijn. ”