mei 15, 2023

Dümmen Orange verlegt focus in succulenten

Echeveria Mamba van Dümmen Orange heeft donker, paarszwart blad en verbeterde ziekteresistentie.

 

 

Dümmen Orange verlegt focus in Succulenten

Focus op veredeling en vermeerdering van eigen genetica – Verkoop Zimflora portfolio aan Cacti Youngplants BV.

Dümmen Orange verlegt de focus in het succulentensegment. De veredelaar uit De Lier gaat zich vanuit haar locaties in Spanje en Guatemala richten op het veredelen, vermeerderen en verkopen van eigen genetica in de hogere marktsegmenten. In Noord Amerika zal dit via brokerage partners – samen met het succesvolle Welcome to the Jungle® programma – worden vermarkt. Het door derde partijen geproduceerde deel van Dümmen Orange’s huidige succulentenportfolio wordt verkocht aan Cacti Youngplants BV. Hiertoe hebben beide bedrijven een intentieovereenkomst gesloten. Cacti Youngplants neemt daarbij het exclusieve contract van Dümmen Orange met Zimflora in Zimbabwe over, dat uitgangsmateriaal voor succulenten produceert. Floramo zal beide bedrijven succulenten voor hun respectievelijke klanten blijven leveren.

 

Hugo Noordhoek Hegt, CEO van Dümmen Orange: ‘Als toonaangevende veredelaar willen we in de gewassen waarin we actief zijn juist focussen op nieuw ontwikkelde genetica. Zelf, en ook samen met brokerage partners, met reeds succesvolle concepten als Welcome to the Jungle.’

 

Het op de Noord Amerikaanse markt gerichte Welcome to the Jungle® programma van Dümmen Orange combineert Succulenten met groene bladplanten als Peperomia en Pilea. Het biedt telers en retailers een divers assortiment van eenvoudig te programmeren variëteiten van onbewortelde stekken. Zelfverzekerde kleuren, verleidelijke texturen en fraai gebladerte komen allemaal samen in Welcome to the Jungle.

 

Wander Tuinier, oprichter van Cacti Youngplants BV: ‘Ik ben blij met wat wij tot op heden samen met Dümmen Orange hebben kunnen bereiken. Cacti Youngplants ziet ernaar uit om haar succulenten series samen met haar cactussen en Sticculents® portfolio in de markt aan te bieden. Tevens zien we ernaar uit om mede richting te geven aan de veredeling van succulenten binnen Dummen Orange en deze met Dummen Orange gezamenlijk te introduceren.’

 

Dümmen Orange en Cacti Youngplants zullen in de komende weken zorgen voor een vlekkeloze transitie naar hun klanten in Europa en Noord Amerika en deze inspirerende productgroep verder te laten groeien en bloeien.