september 23, 2022

Dümmen Orange finalist voor Plantum Duurzaamheidsprijs

Dümmen Orange was op 22 september samen met Koppert Cress en Vitalis een van de drie finalisten voor de Plantum Duurzaamheidsprijs. Deze prijs, uitgereikt door de Nederlandse branchevereniging Plantum, beloont tastbare, duurzame initiatieven uit de sector. Inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, impact op de maatschappij, inspiratie voor de sector, en werkbaarheid en duurzaamheid. De onafhankelijke jury wees uiteindelijk Koppert Cress aan als winnaar van de editie 2022.

Dümmen Orange had Intrinsa™ naar voren geschoven, een duurzaamheids game changer. Verbetering van plantengenetica met Intrinsa™ zorgt voor resistenties tegen veelvoorkomende ziekten. De teelten worden daarmee duurzamer en betrouwbaarder: minder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, minder opbrengstverliezen en een verbeterde betrouwbaarheid in de toeleveringsketen.

Het was de tweede keer dat Dümmen Orange hoog eindigde. In 2019 wonnen we de hoofdprijs (samen met Koppert) voor GreenGuard, onze Integrated Pest Management aanpak.