juli 13, 2021

Dümmen Orange en Chrysanne® gaan exclusieve samenwerking aan om Supernova door te ontwikkelen

Van links naar rechts: Marcel van der Voort (eigenaar, Van Schie), Noëlia Mansilla (President EMEA, Dümmen Orange), Mike van Os (Global Product Manager Pot Plants, Dümmen Orange), Hans van Leeuwen (eigenaar, Lionplant)

 

Dümmen Orange, marktleider in potchrysanten, gaat een exclusieve samenwerking aan met Chrysanne. De samenwerking is gericht op het verder ontwikkelen van de Supernova-serie, een high-end geplozen potchrysant die het hele jaar door in een gegarandeerde productkwaliteit wordt geleverd. Chrysanne is de naam waaronder kwekers Lionplant en Van Schie de Supernova op de markt brengen.

 

De Supernova onderscheidt zich door een sterk verminderde behoefte aan remstoffen (PGR), waardoor de productie minder belastend is voor het milieu. De chrysant sluit daarmee feilloos aan op de steeds sterker wordende consumentenvraag naar duurzaam geproduceerde bloemen en planten.

 

De Supernova is een mooie, stevige geplozen potchrysant met grotere, rijker gevulde bloemen en een houdbaarheid van minstens vijf weken. De Supernova is leverbaar in de kleuren wit, roze, geel, paars en ‘art’, in de potmaten 10.5, 13 en 19 centimeter, met respectievelijk één, drie en zes stekken per pot.

 

Mike van Os, Global Productmanager Pot Plants van Dümmen Orange: ‘De Supernova is momenteel al een hele mooie serie, maar we zijn nog lang niet klaar. Samen met Chrysanne gaan we deze prachtige plant over de volle breedte door ontwikkelen. We streven er bijvoorbeeld naar om met nieuwe kleuren te komen, waaronder rood.’