oktober 28, 2021

Dümmen Orange en Beekenkamp Plants organiseren opnieuw samen Poinsettia trials

Veredelaars Beekenkamp Plants en Dümmen Orange organiseren dit jaar opnieuw gezamenlijk Poinsettia trials bij The Master Growers in Honselersdijk. Tijdens de trials op 4 en 5 november hebben kwekers, retailers en de handel gelegenheid om het brede assortiment kerststerren van beide bedrijven te bekijken.

 

“Om het voor de klanten zo effectief, duidelijk en makkelijk mogelijk te maken, hebben we dit jaar opnieuw gekozen voor een gezamenlijke trial onder één kap,” aldus Frank Piron, accountmanager bij Dümmen Orange. “Wij zijn blij dat The Master Growers ons de gelegenheid biedt om deze gezamenlijke bloeiproef te organiseren en dat we ons volledig bloeiende assortiment en de nieuwste testrassen kunnen laten zien.”

 

Ard van der Lugt, product specialist bij Beekenkamp Plants: “Deze samenwerking biedt extra kansen en mogelijkheden voor ons als bedrijf en ook zeker voor de hele keten die dan ook op deze manier hun tijd efficiënt kunnen besteden.”

 

Dümmen Orange biedt de bezoekers een overzicht van het huidige Poinsettia programma en de pijplijn voor de komende jaren. Klanten kunnen noviteiten vergelijken met de bekende rassen. Omdat Dümmen Orange een enorm en gevarieerd assortiment heeft, vindt iedereen altijd het beste product. Het maakt niet uit of het speciaal gekleurd is, geschikt voor speciale productvormen of klassiek in rood. Met de toppers Freya, Ferrara en Atla biedt Dümmen Orange drie zeer sterke rode rassen aan. De Freya White en Freya Pink zijn een geweldige en kleurrijke aanvulling op de succesvolle rode Freya, en vormen daarmee een uniforme familie met geweldige eigenschappen.

 

Beekenkamp is al jaren veredelaar en vermeerderaar van Poinsettia’s. Tijdens deze trials is de hele keten uitgenodigd om zich te laten informeren over de verschillen, de houdbaarheid en andere eigenschappen en kwaliteiten van alle rassen. Naast de bestaande Superstars wordt er vooral aandacht besteed aan de 3 nieuwste rassen, namelijk de vroege Kayla Red, de witte Virgo en Robyn Pink die samen kan worden geteeld met de Robyn Red. Ook 5 splinternieuwe experimentele Superstars krijgen, vergezeld met een 15-tal nog niet eerder vertoonde veredelingsrassen, een eigen podium tijdens deze dagen. Naast de Poinsettia, staan er ook Beekenkamps bekende Princettia rassen én 6 Princettia testnummers.

 

Dümmen Orange heeft de rassen opgeplant in 6, 10,5 en 13 centimeter potten. Beekenkamp Plants laat de rassen in 13 centimeter potten zien.

 

De trials zijn geopend op 4 en 5 november 2021, tussen 13.00 – 16.00 uur.

 

Bezoekadres: The Master Growers, ingang via Harteveldlaan 18a,

2675 LE Honselersdijk

Parkeergelegenheid: Harteveldlaan 20, 2675 LE Honselersdijk

 

De organisatoren gaan ervan uit dat bezoekers zich houden aan de geldende Nederlandse coronamaatregelen.