oktober 10, 2022

Dümmen Orange benoemt Rik van Wijk tot Directeur R&D Operations

Dümmen Orange heeft Rik van Wijk benoemd tot Directeur R&D Operations. Hij krijgt de leiding over de wereldwijde Research & Development-activiteiten van het veredelingsbedrijf.

Rik is gepromoveerd in Breeding & Genetics aan de Wageningen Universiteit. Hij volgt Kees Hertogh op, die met pensioen gaat na een succesvolle periode van 5 jaar bij Dümmen Orange, waarin hij leidinggaf aan de bouw van het Breeding Technology Centre (BTC) in De Lier.

"We zijn erg blij dat we Rik bij Dümmen Orange mogen verwelkomen", zegt Hans van den Heuvel, Managing Director R&D. "Hij heeft samengewerkt met een aantal internationale bedrijven op het gebied van zaden, diergenetica en plantonderzoek. Gedurende de jaren is hij geleidelijk doorgegroeid naar managementfuncties en gaf hij leiding aan verschillende teams in onderzoek, veredeling en R&D-activiteiten. Zijn sterke bestuurlijke en vakinhoudelijke achtergrond past uitstekend bij Dümmen Orange."

"Dit is een fantastische kans om mijn ervaring te combineren met de pioniersrol en ambitieuze agenda van Dümmen Orange in het combineren van veredeling en veredelingstechnologie", zegt Rik. "Ik deel het geloof van Dümmen Orange in de kracht van geavanceerde veredelingstechnologie om innovaties te stimuleren. Dümmen Orange is een echt floritech-bedrijf waar alle relevante onderzoeksdisciplines samenwerken om oplossingen te ontwikkelen voor het innoveren van de sierteelt. Het Breeding Technology Centre in Nederland is de grootste faciliteit ter wereld voor onderzoek en ontwikkeling in de sierteelt. Een hightech centrum voor internationale, pionierende wetenschappers, veredelaars en specialisten om nieuwe normen vast te stellen op het gebied van genetica en veredeling in de sierteelt. Ik kan me geen inspirerender werkomgeving voorstellen."