mei 03, 2022

Dümmen Orange benoemt Freek Tromp tot Hoofd Tropicals

Veredelaar Dümmen Orange heeft Freek Tromp aangesteld als hoofd van de Business Unit Tropicals. Hij zal de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de uitvoering van de wereldwijde strategie en het stimuleren van verdere groei in de Tropicals-business.

 

In zijn nieuwe functie volgt Freek Wander Tuinier op, die ervoor heeft gekozen om zijn rol als hoofd Business Unit Tropicals neer te leggen en de commerciële verantwoordelijkheid voor Europa en Azië op zich te nemen. Dit sluit beter aan bij zijn persoonlijke en professionele ambities en zal de groei van Dümmen Orange in Tropicals helpen te versnellen.

 

Voordat hij bij de Business Unit Tropicals kwam, was Freek Tromp hoofd van Quick Plug, Dümmen Orange’s bedrijf voor het ontwikkelen en fabriceren van substraten voor jonge planten. "Freek heeft een bewezen staat van dienst als succesvol Business Unit-hoofd en we zijn erg blij hem opnieuw in deze rol te mogen verwelkomen bij Tropicals", zegt Keith Cable, President Americas bij Dümmen Orange. "Zijn managementachtergrond en zijn strategische en operationele ervaring vormen een prima match met onze ambities in dit segment."

 

"Dit is een fantastische kans om mijn ervaring als Business Unit-hoofd te combineren met de ambitieuze agenda van Dümmen Orange in de Tropicals-business", zegt Freek Tromp. "Ik deel volledig het geloof van Dümmen Orange in de kracht van geavanceerde veredelingstechnologie om innovaties te stimuleren, en ik zie ernaar uit om samen te werken met onze vele Tropicals-klanten over de hele wereld."

 

In het Tropicals-segment biedt Dümmen Orange een uitgebreid assortiment aan soorten, vormen en kleuren in Phalaenopsis, Anthurium en Succulenten.