april 08, 2021

De nieuwe rode roos uit Afrika: Red Tacazzi+

Veredelaar en vermeerderaar Dümmen Orange en rozenkweker Holla Roses in Ethiopië introduceren met trots Red Tacazzi+, het nieuwe dieprode lid van de 'Tacazzi+ roosfamilie'. Net als zijn naamgenoot, de Afrikaanse tacazzehoningzuiger, omvat deze prachtige rozenlijn veel verschillende roodtinten. Ze combineren goed met andere kleuren, maar zijn ook prachtig in monoboeketten. Red Tacazzi+ heeft praktisch geen doornen en biedt lang plezier dankzij een uitstekend vaasleven van 14 dagen. De roos heeft een stevige knop van ruim 4 centimeter en is verkrijgbaar in verschillende steellengtes tot 80 centimeter. De uniek omzoomde bloembladen openen zich geleidelijk en hun rode gloed verwarmt gegarandeerd het hart van iedere ontvanger.

De geboorte van de nieuwe rode Tacazzi+
De originele Rose Tacazzi+ (kersrood) werd in 2015 gelanceerd en was meteen een hit. Gaandeweg kwamen er verschillende aanvullende kleuren in deze lijn naar voren. Deze werden door Dümmen Orange met succes geïntroduceerd als Pink Tacazzi+, Sweet Tacazzi+ en Peach Tacazzi+. In 2019 dook er op een rozenkwekerij in Ethiopië een mooie rode variant op. Een medewerker van Holla Roses zag de bijzondere bloem en zorgde ervoor dat die naar Dümmen Orange werd verzonden.

Niels Pennings, account manager Roses bij Dümmen Orange zegt hierover: “We waren verbaasd over de schoonheid en warme kleur van deze rode mutant van Tacazzi+. De veredelaars en onderzoekers van Dümmen Orange hebben deze enkele rode roos uit Ethiopië zorgvuldig geanalyseerd, getest en gereproduceerd. We zijn erg blij om deze prachtige rode roos met alle goede eigenschappen van de Tacazzi+ lijn  op de markt te kunnen brengen. We zijn er ook trots op dit te doen samen met onze partner Holla Roses, die zo'n cruciale rol speelde bij de ontdekking en nu de introductie van dit nieuwe ras. "