Teeltmedewerker Bloembollen

Professor van Slogterenweg 2, 2161 DW Lisse, Netherlands

Bloemen en planten hebben een sterke emotionele waarde voor de mensen die ze kopen. Hun potentieel om te inspireren is oneindig – ze kunnen onze dag goedmaken, het huis opfleuren, of de tuin tot een paradijs maken.

Dümmen Orange is een toonaangevende veredelaar en vermeerderaar van bloemen en planten. Ons doel is om mensen te inspireren en een betere, mooiere wereld te creëren. Wij bieden een indrukwekkend portfolio van gewassen en variëteiten aan kwekers, groothandel en retail over de hele wereld. 

Voor het onderdeel Hobaho te Lisse, de specialist in bloembollenbemiddeling, online veilingen en ketendiensten (veredeling en licentiebeheer) zoeken wij voor onze Bloembollen tak een Teeltmedewerker.

Functie inhoud
Hobaho is gespecialiseerd in de veredeling, vermeerdering en opkweek van jong plantmateriaal van onder andere de bolgewassen Gladiool, Hyacint, Lelie, Narcis en Tulpen variëteiten. Als Teeltmedewerker werk je samen in een team met enthousiaste medewerkers in de uitvoerende werkzaamheden voor onze veredelingsactiviteiten. De koers wordt bepaald door de collegae op de afdeling veredeling op het gebied van de nieuwe strategieën. Je werkt op locatie Lisse met een totaal oppervlakte van 2.500 m2 glas en 15.000 m2 buitenteelt. Jij ondersteunt op het gebied van de uitvoerende werkzaamheden zoals veredeling, opplanten, gewasverzorging en rooiwerkzaamheden zowel binnen als buiten. 

Je bent continue met de groei van het gewas bezig op operationeel niveau, door zelf de teeltwerkzaamheden uit te voeren. Zowel tussen het gewas als achter de klimaatcomputer beoordeel je het gewas. Als Teeltmedewerker krijg je ruim de tijd om te groeien in je rol. Je zult met de specialisten op locatie meekijken als het gaat over het energieverbruik, de maandcijfers, de teelturen en teeltnormen. Je wordt je bewust van de juiste verhouding tussen kwaliteit van het gewas en de kosten die het met zich meebrengt. Kortom een heel veelzijdige en uitdagende functie waarbij je zowel binnen als buiten werkt.

Wie ben jij?

  • Je hebt MBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur een tuinbouwopleiding;
  • Je hebt teeltkennis en weet deze toe te passen op onze teelt of bent bereid dit te leren;
  • Je hebt ervaring in de sierteeltsector, bij voorkeur bloembollenteelt;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • Je bent geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op gebied van verduurzaming in de keten;
  • Je hebt de drive om elke dag te verbeteren;
  • Je bent bereid om ook buiten reguliere werktijden te werken;
  • Je voelt je thuis tussen de bollen en vindt het fascinerend hoe gewassen groeien.

Wat krijg je ervoor terug?
Dümmen Orange heeft grote internationale ambities waarbij innovatie, technologie en kwaliteit hoog op de agenda staan. Er is volop ruimte voor autonomie, persoonlijke groei en je bent onderdeel van een deskundig team. Hierdoor kun je je als gedreven professional optimaal ontwikkelen op jouw vakgebied. Er is een ondersteunende en open werksfeer waarbij het delen van kennis, samenwerking en het bereiken van gemeenschappelijke doelen centraal staan.

Wie zijn wij?
Hobaho by Dümmen Orange gevestigd te Lisse, is een vooraanstaand bedrijf in de sierteeltsector met circa 70 medewerkers. Hobaho vervult als intermediair in de bloembollensector een spilfunctie in de handel van bloembollen. Daarnaast worden nieuwe soorten in de diverse bloembollengewassen veredeld en vermarkt. In 2016 is Hobaho onderdeel geworden van Dümmen Orange. 

Dümmen Orange is een toonaangevende, internationale veredelaar en vermeerderaar van bloemen en planten. Onze veredelaars verbeteren eigenschappen zoals kleur, geur en vorm, maar ook minder zichtbare kenmerken als ziekteresistentie, hogere opbrengst per vierkante meter en een langere vaaslevensduur. Op productielocaties in Afrika, Zuid- en Midden-Amerika en Azië hebben we meer dan 330 hectare productieruimte tot onze beschikking. Hier zetten we onze moederplanten op en vermeerderen we het uitgangsmateriaal. Ons uitgebreide assortiment van gewassen en variëteiten vindt zijn weg naar kwekers, groothandels en retailers over de hele wereld.

De producten die onze sector produceert, hebben een sterke emotionele waarde voor de consumenten die ze kopen. Ons doel is om mensen te inspireren en een betere, mooiere wereld te creëren. Ons team van 6.600 toegewijde, gefocuste en gepassioneerde professionals werkt op locaties verspreid over de hele wereld. Ons hoofdkantoor is gevestigd in De Lier, Nederland. 

Interesse?
Durf jij te bloeien en ben jij klaar om je carrière naar het volgende niveau te brengen? Klik dan op onderstaande button. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Arno Verkley (Manager Operations), via 06-53391507.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.