Digital Garden Trends 2022

Welkom bij onze Digital Garden Trends

Het idee achter de Digital Garden Trends 2022 is om u een voorproefje te geven van de laatste trends in de markt. De smaak van de consument wordt steeds verfijnder. Die is specifiek op zoek naar duurzame, gemakkelijk te verzorgen, niet-alledaagse of bijenvriendelijke planten. Die consument pakt het heel persoonlijk aan en wil planten die passen bij zijn of haar eigen levensstijl. We hebben vier video's gemaakt waarin de belangrijkste doelgroepen worden belicht. Die laten zien hoe onze producten aan specifieke behoeften van de consument kunnen voldoen.

 

Daarnaast hebben we een reeks van korte video's gerealiseerd waarin onze productmanagers hun meest recente innovaties voor het komende seizoen presenteren. In een fotogalerij besteden zij aandacht aan de belangrijkste producten uit de trendvideo's.  

Trends

INDIVIDUALIST

De Individualisten vormen een jonge doelgroep van 20-39 jaar. De verdeling man/vrouw is hierin ongeveer gelijk. Individualisten houden van bonte, heldere kleuren en niet-alledaagse vormen. Ze kopen vooral planten op basis van hun uiterlijk, in plaats van hun eigenschappen. Ze mengen kleuren en creëren - precies zoals het hen uitkomt - ongebruikelijke en zeer aparte combinaties.  

NATURE LOVER


De Nature Lovers vormen een overwegend vrouwelijke doelgroep van 35-65 jaar. Zij hebben hun eigen tuin en brengen daar veel tijd in door. Ze geven de voorkeur aan lang levende en insectenvriendelijke vaste planten, die ze vrijelijk in de tuin laten groeien. Soorten, kleuren en vormen worden willekeurig gecombineerd om een wild ogend, natuurlijk geheel te creëren.  

TRADITIONALIST


Traditionalisten zijn overwegend vrouwelijk en tussen de 55 en 75 jaar oud. Ze geven de voorkeur aan traditionele plantensoorten in klassieke kleuren voor zowel binnen als buiten. Kuipen, balkonbakken en hangpotten beplant met geraniums en petunia's in standaardkleuren zijn bij deze doelgroep gemeengoed. In hun perken staan Impatiens en dahlia's. Wat kamerplanten betreft geven ze met de kerst de voorkeur aan anthuriums en orchideeën, potchrysanten en rode poinsettia's. .  

MINIMALIST


Voor de Minimalist geldt: Minder is Meer. Deze doelgroep telt voornamelijk mannen, iets jonger dan de klassieke doelgroepen in de plantensector. Door tijdgebrek en vaak ook een tekort aan ruimte zijn Minimalisten op zoek naar kleine, 'ingetogen' planten die gemakkelijk te verzorgen zijn. De planten worden gezien als een uiting van design en maken op geheel eigen manier een klein statement. 

NOVITEITEN

 

De populaire Freya-poinsettia heeft er nu twee zusjes in fantastische kleuren bij: de krachtig roze Freya Pink en de Freya White in edel wit. Ze maken het feestelijke kerstgevoel op perfecte wijze compleet en delen dezelfde uitstekende eigenschappen met de succesvolle rode Freya. 

 

De nieuwe Erysimum WallArt-serie wordt geleverd in vier fantastische, compacte hybride-rassen, variërend van delicaat parelwit naar krachtig roze-rood en paars. De serie vormt een welkome aanvulling op ons assortiment vaste planten. Het sterke aanbod aan kleuren, de zeer uniforme groei, de grote bloemen, het lange bloeiseizoen en de aantrekkelijke geur zorgen gegarandeerd voor de wow-factor.  

 

 

Om het nieuwe seizoen af te trappen komen wij met twee nieuwe, uiterst aantrekkelijke en duurzame Senecio-series in tien frisse lentekleuren: Mandala en Mandala Plus. Ze zijn geschikt voor zowel een overwinteringsteelt als de teelt in het voorjaar en verdrijven gegarandeerd elke ‘winterblues’ met hun intensieve kleuren.

Fotogalerij