Planner Import Logistics

Coldenhovelaan 6, 2678 PS De Lier, Netherlands

Dümmen Orange is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. Voor onze afdeling Logistics in De Lier zoeken wij een Planner Import Logistics.

Functie inhoud
Dümmen Orange groeit en bloeit! Dit resulteert in een snel veranderende en tevens uitdagende werkomgeving. Als Planner Import Logistics ben je samen met jouw team verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van alle import zendingen voor voornamelijk onze Europese klanten die vanuit onze productielocaties over de hele wereld komen.

Je hebt veel verantwoordelijkheid en schakelt met collega’s van verschillende afdelingen: productielocaties, sales kantoren in Europa, luchtvaartagenten en transporteurs. Het bijhouden van KPI rapportages en budget control behoren ook tot de wekelijkse taken. Daarnaast is er ruimte voor ideeën ter verbetering van de huidige processen.

Taken en verantwoordelijkheden
• Verantwoordelijk voor het coördineren van alle inkomende zendingen onze productie locaties ( voornamelijk vanuit Afrika) naar alle klanten en productie locaties binnen Europa;
• Begeleiden van de zendingen vanuit productie locaties naar klanten in de rest van de wereld; 
• Contactpersoon voor luchtvaartagenten in Nederland, België en Duitsland en al onze transporteurs;
• Verantwoordelijk voor de wekelijkse planning en verspreiden van alle transport gerelateerde informatie naar agenten, sales teams en klanten;
• Bewaken van de transport: herkennen en oplossen van voorkomende problemen;
• Registreren van alle relevante processen en transportkosten en controleren van facturen; 
• Zorgdragen dat al het onbewortelde stekmateriaal volgens planning bij onze klanten en productielocaties geleverd wordt. 

Jouw profiel
• Je bent in het bezit van een afgeronde relevante HBO opleiding, zoals Production and Logistics, Supply Chain Management of Logistiek & Economie.
• Je hebt aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie en affiniteit met import & export. Kennis van export documentatie is een pre.
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Spaans en Duits zijn een pré. 
• Je kunt goed overweg met MS Office. Excel heb je goed onder de knie (datatabellen/formules).
• Je bent procesgericht en hebt een sterk analytisch vermogen.
• Je kunt goed zelfstandig werken, neemt initiatief en zorgt dat het proces altijd goed loopt.
• Je bent communicatief zeer vaardig en kunt snel schakelen met diverse partijen, zoals luchtvrachtagenten, productielocaties en sales kantoren.

Wij bieden
Dümmen Orange heeft enorme wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit staan hoog op de agenda. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin jij mee kan ontwikkelen in jouw vakgebied. Dümmen Orange biedt haar medewerkers volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er heerst een informele en zeer toegankelijke werksfeer waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat. 

Dümmen Orange 
Dümmen Orange is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor bloemen en planten. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 medewerkers. Naast een groot marketing- en salesnetwerk heeft Dümmen Orange een divers netwerk van gespecialiseerde productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment, ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Solliciteren
Wil je solliciteren op deze functie? Klik dan op onderstaande button. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Kim Fokke (Customer Operations Manager EMEA), via +31 612 847 869.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.