Group Controller

Coldenhovelaan 6, 2678 PS De Lier, Netherlands

Bloemen en planten hebben een sterke emotionele waarde voor de mensen die ze kopen. Hun potentieel om te inspireren is oneindig – ze kunnen onze dag goedmaken, het huis opfleuren, of de tuin tot een paradijs maken.

Dümmen Orange is een toonaangevende veredelaar en vermeerderaar van bloemen en planten. Ons doel is om mensen te inspireren en een betere, mooiere wereld te creëren. Wij bieden een indrukwekkend portfolio van gewassen en variëteiten aan kwekers, groothandel en retail over de hele wereld. 

Voor onze afdeling Group Control zoeken wij een Group Controller. 

Waarom is dit de functie voor jou?
Ter vervanging van één van de huidige group controllers en om de verdere professionalisering binnen Finance vorm te kunnen blijven geven, zijn wij op zoek naar een ervaren Group Controller. Een Group Controller met aantoonbare internationale ervaring op het gebied van accounting, reporting en control. 

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Group Control (7 collega’s), waarbij je je richt op de consolidatie, rapportages en verdere professionalisering van de Finance afdeling. Het is een belangrijke rol waarbij je jouw (nieuwe) inzichten kan inbrengen. 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je hebt een belangrijke rol in de consolidatie van de periodieke cijfers van de organisatie, waarbij er gewaarborgd dient te worden dat alle rapportages juist, volledig en tijdig zijn verwerkt in ons consolidatiesysteem Onestream.
 • Je initieert verbeteringen in het afsluitproces en draagt bij aan de verdere automatisering van het proces en verbeteringen in ons consolidatiesysteem OneStream en daarmee samenhangende rapportages. Je analyseert tezamen met je collega’s de financiële data, identificeert onregelmatigheden of problemen in de kwaliteit van de financiële data en zorgt ervoor dat maatregelen worden genomen om de integriteit van de financiële data te behouden.
 • Je hebt een belangrijke rol in het voorbereiden van zowel interne als externe periodieke rapportages voor zowel het management van de organisatie als externe stakeholders. Je beseft dat het belangrijk is om te leveren (deadline commitment).
 • Je bent nauw betrokken bij het budget en forecast proces van de organisatie. Je biedt daarbij ondersteuning aan de technische kant van het proces en de beoordeling van de kwaliteit van de financiële data.
 • Je bent een expert op het gebied van accounting vraagstukken en bent daarbij een vraagbaak voor de financiële organisatie.
 • Je bent betrokken bij het organiseren of begeleiden van groepsbrede financiële verbeter trajecten (waaronder budget, internal control, capex, etc.), waarbij je ervoor dient te zorgen dat alle stakeholders gemotiveerd worden om mee te willen werken aan deze veranderingen. Je krijgt hierbij de vrijheid om initiatieven te nemen, deze te realiseren en deze verbeteringen vervolgens te implementeren.  

In deze functie ben je een belangrijke steun voor de Head of Group Control en CFO. Met jouw actieve hands-on rol zorg je dat de functie met een hoog kwaliteitsniveau en accuratesse wordt vervuld. 

Wie ben jij?

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding in een financiële richting, eventueel aangevuld met een RA of RC opleiding.
 • Minimaal 3 jaar soortgelijke werkervaring bij een internationale holding waarbij je aantoonbare ervaring hebt met professionalisering van financial reporting en consolidatie of minimaal 5 jaar werkervaring bij een audit organisatie (bij voorkeur Big 4), waarbij je aantoonbare ervaring hebt met complexe accountingvraagstukken.
 • Financiële kennis over consolidatie, rapportages en control.
 • Kennis van IFRS is een pré.
 • Affiniteit met ICT en consolidatiesoftware (bij voorkeur OneStream) in het bijzonder.
 • Excellente communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Het is een internationale rol waarbij een goede beheersing van Engels een must is.
 • Je kunt goed prioriteren en weet dat het belangrijk is om te leveren (deadline commitment), maar levert wel met een hoog kwaliteitsniveau en accuratesse.
 • Een continue groeiend en daardoor veranderend bedrijf vind je een uitdaging.
 • Je kunt zelfstandig projecten aanpakken en je pakt deze ook met een hands-on mentaliteit aan.
 • Je bent minimaal 32 uur beschikbaar.

Wat krijg je ervoor terug?
Dümmen Orange heeft grote internationale ambities waarbij innovatie, technologie en kwaliteit hoog op de agenda staan. Er is volop ruimte voor autonomie, persoonlijke groei en je bent onderdeel van een deskundig team. Hierdoor kun je je als gedreven professional optimaal ontwikkelen op jouw vakgebied. Er is een ondersteunende en open werksfeer waarbij het delen van kennis, samenwerking en het bereiken van gemeenschappelijke doelen centraal staan.

Verder bieden we:

 • Een aantrekkelijk salaris afhankelijk van je kennis en ervaring, en bonus;
 • 25,5 vakantiedagen op fulltime basis;
 • Hybride werken (incl. vergoedingen voor thuiswerken en voor de thuiswerkplek);
 • Werktijden zijn flexibel en in overleg te bepalen;
 • Een persoonlijk ontwikkelplan gebaseerd op voortdurend leren en onze kernwaarden betrokkenheid, focus, passie en verantwoordelijkheid;
 • Een internationale werkomgeving;
 • CAO Glastuinbouw met o.a. goede verlofregelingen en een goede pensioenregeling (BPL Pensioen). Wij investeren in jouw toekomst door 2/3 van de pensioenpremie te betalen.

Wie zijn wij?
Wij zijn een toonaangevende, internationale veredelaar en vermeerderaar van bloemen en planten. Onze veredelaars verbeteren eigenschappen zoals kleur, geur en vorm, maar ook minder zichtbare kenmerken als ziekteresistentie, hogere opbrengst per vierkante meter en een langere vaaslevensduur. Op productielocaties in Afrika, Zuid- en Midden-Amerika en Azië hebben we meer dan 330 hectare productieruimte tot onze beschikking. Hier zetten we onze moederplanten op en vermeerderen we het uitgangsmateriaal. Ons uitgebreide assortiment van gewassen en variëteiten vindt zijn weg naar kwekers, groothandels en retailers over de hele wereld.

De producten die onze sector produceert, hebben een sterke emotionele waarde voor de consumenten die ze kopen. Ons doel is om mensen te inspireren en een betere, mooiere wereld te creëren. Ons team van 6.600 toegewijde, gefocuste en gepassioneerde professionals werkt op locaties verspreid over de hele wereld. Ons hoofdkantoor is gevestigd in De Lier, Nederland. 

Interesse?
Durf jij te bloeien en ben jij klaar om je carrière naar het volgende niveau te brengen? Klik dan op onderstaande button. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen Jeannette Groenewegen (Head of Group Control), via j.groenewegen@dummenorange.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.